Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز دوشنبه چهارم مرداد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با ۱۵ ذی الحجه سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با ۲۶ ژوئیه سال ۲۰۲۱ میلادی است.

خبرگزاری میزان _خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (دوشنبه چهارم مرداد سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:

تولد حضرت امام علی النقی (ع)، امام دهم شیعیان

۱۲۲۷ سال پیش در چنین روزی، پانزدهم ذیحجه سال ۲۱۴ هجری قمری حضرت امام «علی النقی» (ع) ملقب به «هادی»، نواده پاک رسول گرامی اسلام (ص)، در شهر مدینه متولد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن حضرت پس از رحلت پدر بزرگوارش امام جواد (ع) وظیفه و رسالت خطیر رهبری و هدایت مسلمین را بر عهده گرفت و در شهر مدینه به ارشاد وهدایت مردم پرداخت. دوران امامت امام هادی (ع) دوران پرآشوبی بود و حاکمان عباسی یکی پس از دیگری بر مسند قدرت می‌نشستند، ولی خطری که متوکل، حاکم ستمکار عباسی از ناحیه امام (ع) و طرفدارانش احساس می‌کرد، باعث شد تا امام هادی (ع) را از شهر مدینه به سامرا در عراق انتقال دهد و ایشان را تحت نظر بگیرد. با تمام این محدودیت‌ها و فشار‌هایی که از جانب دستگاه حکومتی به امام هادی (ع) وارد می‌شد، ایشان شاگردان برجسته‌ای تربیت کرد که از جمله آن‌ها عالم و محدث پرهیزگار، حضرت «عبدالعظیم حسنی» بود که او نیز همگام با امام و یارانش از فرهنگ اصیل اسلام حراست می‌کرد. امام هادی (ع) در برخورد‌های خود با متوکل، عظمت و بزرگی خداوند متعال را درنظر داشت و پیوسته با استدلال بر حقانیت اسلام و آیین محمدی، تاکید می‌کرد. ضمن عرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت این امام بزرگوار، سخنی زیبا را از آن حضرت برایتان نقل می‌کنیم که فرمود: «بهتر از هر نیکی، شخص نیکوکار و زیباتر از سخن ارزشمند، گوینده آن و والاتر از علم، حامل و صاحب آن علم است.»

 

استقلال لیبریا

۱۷۴ سال پیش در چنین روزی بیست وششم ژوئیه سال ۱۸۴۷ میلادی کشور افریقایی "لیبریا" استقلال یافت و این روز به نام روز ملی این کشور نامگذاری شد.

لیبریا در غرب افریقا، در کنار اقیانوس اطلس و در همسایگی کشور‌های گینه، سیرالئون و ساحل عاج واقع شده است. بیشتر جمعیت ۳ میلیون نفری لیبریا پیرو مذاهب بومی و ۱۶ درصد هم مسلمان می‌‎باشند. زبان رسمی مردم لیبریا انگلیسی و خط رایج آن لاتین است. ملیت سکنه لیبریا از قبایل مختلف بومی و نژاد آن‌ها سیاه است. لیبریا در سال ۱۸۲۲ میلادی با حمایت دولت امریکا به صورت سرزمینی مستقل برای سیاهان امریکا، شکل گرفت و شهر مونروویا به نام رئیس جمهور امریکا، بنا نهاده شد. در سال ۱۸۴۱ قانون اساسی این کشور تدوین شد و نام لیبریا به معنای سرزمین آزادگان به آن اطلاق گردید. در ۲۶ ژوئیه ۱۸۴۷ جدایی این کشور و استقلال آن از امریکا اعلام شد.

 

تولد جورج برنارد شاو، نویسنده ایرلندی و خالق شاگرد شیطان

۱۶۵ سال پیش در چنین روزی، بیست و ششم ژوئیه سال ۱۸۵۶ میلادی «جرج برنارد شاو» (George Bernard Shaw)، نویسنده، طنزپرداز و منتقد ایرلندی در دوبلین متولد شد.

وی پس از مدتی، داستان نویسی و نمایشنامه نویسی را آغاز کرد. شاو در نمایشنامه هایش، مشکلات و کاستی‌های اجتماعی عصر خود را مورد بررسی قرار داده است. خصوصیت بارز آثار او، طنز ظریفی است که در تمام نوشته‌ها و آثارش مشهود است و یکی از دلایل اصلی شهرت او نیز همین خصوصیت به شمار می‌رود. برنارد شاو علاقه خاصی به دین اسلام داشت و بار‌ها در نوشته‌های خود به بزرگی و اهمیت این آئین پاک اعتراف کرده است. وی می‌گوید: «دین محمد، یگانه دینی است که برای تمام ادوار زندگی بشری مناسب است و قابلیت آن را دارد که هر نسلی را به خود جلب کند و پیش بینی می‌کنم که اروپا در آینده، دین محمد را قبول خواهد کرد.» در سال ۱۹۲۵ جایزه ادبی نوبل به جرج برنارد شاو، تعلق گرفت. وی در سال ۱۹۵۰ درگذشت. از شاو آثار متعددی باقی مانده است که «مرد سرنوشت»، «شاگرد شیطان» و «ژاندارک مقدس» از آن جمله اند.

کشف رادیوم توسط پیر و ماری کوری

۱۲۳ سال پیش در چنین روزی بیست وششم ژوئیه سال ۱۸۹۸ میلادی عنصر پرقدرت رادیوم توسط "پیر و ماری کوری" دانشمندان لهستانی کشف شد.

ماری کوری فیزیک‏دان بزرگ لهستانی در ۲۶ ژوئیه سال ۱۸۹۸ میلادی، عنصر جدیدی کشف کرد و نام آن را به دلیل علاقه‌‎ای که به زادگاه خود واقع در پولَند لهستان داشت، پلونیوم گذارد. اما وی و همسرش پیِر کوری به این کشف قانع نشدند، زیرا بقیه ماده‌‏ای که بعد از پلونیوم به دست آمد، به مراتب قوی‏تر و موثرتر از پلونیوم بود. آن‏ها دوباره به صاف کردن محلول پرداختند تا آنکه ماده جدیدی را کشف کردند و آن را رادیوم نامیدند. رادیوم عنصر عجیبی بود. قدرت رادیو اکتیویته آن میلیون‌‎ها بار بیش از اورانیوم بود و این همان چیزی بود که ماری کوری مدت‌‎ها درجستجویش بود. رادیوم به آسانی روی فیلم عکاسی اثر می‌‏گذارد و شدت این تاثیر حتی موقعی که فیلم در کاغذ ضد نور پیچیده شده باشد دیده می‌‎شود. ماری کوری دریافت که رادیوم روی بافت بدن اثر می‌‏کند و آن را از بین می‌‎برد؛ بنابراین می‌‎توان از آن برای معالجه سرطان و سایر بیماری‌‎های پوستی استفاده کرد. ماری کوری با این کشف به همراه همسرش، برنده جایزه نوبل فیزیک شد. رادیوم در شمار یکی از گران‎بهاترین و کمیاب‌‏ترین فلزات جهان قرار دارد.


مرگ رضا پهلوی، معروف به رضاخان

۷۷ سال پیش در چنین روزی، چهارم مرداد سال ۱۳۲۳ هجری شمسی «رضا پهلوی» معروف به رضاخان، بنیانگذار سلسله وابسته پهلوی در ایران، پس از ۱۶ سال سلطنت و سه سال تبعید، در آفریقای جنوبی مرد.

وی در سال ۱۲۵۷ هجری شمسی، در یکی از روستا‌های شمال ایران متولد شد. رضاخان در سال ۱۲۹۹ هجری شمسی درحالی که افسر نیرو‌های قزاق بود، از سوی انگلیس ماموریت یافت برای حفظ منافع دولت لندن، دست به کودتا در ایران بزند. پس از این کودتا، رضا خان وزیر دفاع شد و سپس به نخست وزیری رسید. سرانجام وی با حمایت انگلیس در سال ۱۳۰۴ ه. ش. سلسله قاجار را برانداخت و با وجود مخالفت روحانیون و سیاستمداران آزادیخواه با او، بر تخت سلطنت نشست. از آن پس وی به مدت ۱۶ سال، مستبدانه بر ایران حکومت کرد و کوشید مظاهر فرهنگ غربی را جایگزین فرهنگ اسلامی در ایران کند. به همین دلیل، مردم مسلمان ایران شدیداً با رضا خان مخالف بودند. در پی آغاز جنگ جهانی دوم و ابراز تمایل پادشاه مستبد ایران به هم پیمانی با هیتلر - دیکتاتور آلمان - متفقین ایران را اشغال کردند و رضا شاه را در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی دستگیر و به جزیره موریس در نزدیکی آفریقای جنوبی تبعید کردند و پس از مدتی در ۴ مرداد ۱۳۲۳ رضاخان بر اثر سکته قلبی در ژوهانسبورگ جان سپرد.


ملی شدن کانال سوئز

۶۵ سال پیش در چنین روزی، بیست و ششم ژوئیه سال ۱۹۵۶ میلادی کانال سوئز توسط جمال عبدالناصر، رئیس جمهوری وقت مصر، ملی اعلام شد و سازمانی مصری برای اداره آن تاسیس شد.

کانال سوئز در سال ۱۸۹۶ میلادی، پس از اشغال مصر توسط انگلیس، احداث و بدین وسیله راه دریایی میان اروپا و آسیا کوتاهتر شد. تسلط انگلیس و نیز فرانسه همچنان بر کانال سوئز ادامه داشت تا اینکه در زمان حکومت جمال عبدالناصر، وی برای قطع دست این دو دولت استعماری از این کانال استراتژیک، آن را ملی اعلام کرد. در پی این اقدام ناصر، نیرو‌هایی از انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی، همزمان به مصر حمله کردند. اما با وجود برتری نظامی این کشور‌ها در جنگ سوئز، فشار بین المللی بر دولت‌های متجاوز و مقاومت ملت مسلمان مصر، موجب عقب نشینی اشغالگران از منطقه کانال سوئز شد و این کانال در اختیار ملت و دولت مصر قرار گرفت.


استقلال مجمع الجزایر مالدیو

۵۶ سال پیش، در روز بیست و ششم ژوئیه سال ۱۹۶۵ میلادی مجمع الجزایر مالدیو در جنوب آسیا، استقلال خود را به دست آورد.

این جزایر اوایل قرن شانزدهم توسط پرتغالی‌ها اشغال شد. سپس هلندی ها، فرانسوی‌ها و سرانجام در اواخر قرن نوزدهم - انگلیسی‌ها بر مالدیو مسلط شدند. در این دوران، مالدیو جزئی از قلمرو سریلانکا بود. به دنبال استقلال سریلانکا، انگلیس در سال ۱۹۴۸ میلادی به مالدیو خودمختاری داد و هفده سال بعد در سال ۱۹۶۵ میلادی این مجمع الجزایر به استقلال دست یافت. کشور مالدیو که از حدود ۲۰۰۰ جزیره مرجانی تشکیل شده است، ۲۹۸ کیلومتر مربع مساحت دارد و در جنوب شبه قاره هند در اقیانوس هند واقع شده است.

بیشتر بخوانید: تقویم تاریخ؛ از آغاز آخرین سفر حج حضرت محمد (ص) تا استقلال مالاوی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی سال پیش در چنین روزی برنارد شاو کانال سوئز ژوئیه سال امام هادی هجری شمسی ماری کوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مرتضی تیجانی در خطبه‌های نماز جمعه ظهر امروز سلطان‌آباد اظهار کرد: سند تحول بنیادین نصیحت نیست، مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است.

امام جمعه خوشاب گفت: خلاصه و چکیده سند تحول بنیادین در عرصه‌های مختلف اجتماعی، جسمی، روحی، روانی و علمی افرادی مانند کاظم آشتیانی بنیانگذار پژوهشگاه علمی رویان و مرحوم حسن تهرانی مقدم پدر موشکی ایران می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه همه باید از معلمان قدر دانی و تشکر کنیم چرا که فرزندان ما را که آینده ساز کشور هستند تربیت می‌کنند، افزود: حتی معلم ریاضی و شیمی که برخی فکر می‌کنند نقشی در تربیت دانش آموزان ندارند با حلمشان، صبوری و نحوه برخورد با انسان‌ها را به دانش آموزان در کلاس درسشان عملی آموزش می‌دهند.

تیجانی با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) بنیانگذار مکتب تشیع افزود: برخی با فهم حقیقت مقابل آن می‌ایستند.

امام جمعه خوشاب با بیان اینکه دشمنان اسلام با مرجع سازی در لندن و حمایت از آنها مقابل مرجعیت ایستاده اند، گفت: نمونه آن را می‌توان در طول تاریخ به افرادی اشاره کرد که در مقابل امام جعفر صادق (ع) ایستادند و متصوفه، زندیق و مکاتب مختلفی را در مقابل فقه جعفری و مکتب حضرت امام جعفر صادق (ع) ایجاد کردند.

وی اضافه کرد: هیچ وقت نمی‌توان نور خورشید را انکار کرد و علی رغم تمام تلاش‌های دشمنان اسلام نتوانستند مذهب تشیع نام و اقدامات امام ششم شیعیان را انکار و از تاریخ پاک کنند.

کد خبر 6095852

دیگر خبرها

  • کشف شمشیر کمیاب ۱۰۰۰ ساله
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • 15 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است